Over Schulp

Familie Schulp is sinds 1861 gevestigd aan het Zandpad in Breukelen, langs de rivier de Vecht. Hier begon, vijf generaties terug, Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard. De liefde voor het fruit ging van vader op zoon. Tot 1995 waren Albert Schulp jr. en vader Gerrit vooral gericht op de teelt van kwaliteitsfruit. In dat jaar begon Albert met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Ook bij de verwerking wilde hij, als fruitkenner, geen concessies doen aan de kwaliteit. 

 

De productie van (h)eerlijke vruchtensappen begint bij de teler. Als de oogst is binnengehaald, wordt bij Schulp het fruit verwerkt. Eerst wordt al het fruit onder toeziend oog van onze medewerkers geïnspecteerd. Alleen het gezonde fruit wordt gewassen, fijngemalen en zorgvuldig geperst. Zo komt het natuurlijke sap vrij. Daarna ondergaat het sap een korte warmtebehandeling waardoor het in een gesloten fles prima houdbaar is, maar ook de gezonde vitamines en mineralen behouden blijven. In dit hele proces wordt er niets toegevoegd aan het fruit. Alleen het pure sap komt in de fles. En zo hoort het ook, vinden we bij Schulp.

Momenteel heeft Schulp tien smaken beschikbaar. Diverse van deze smaken zijn ook verkrijgbaar in een biologische variant. Daarnaast is er de SapTap, vijf liter puur sap voor de echte sapgenieter. Welke smaak u ook kiest, u drinkt altijd puur vruchtensap. Zo uit de natuur, zonder enige toevoeging.

Vanwege de almaar groter wordende vraag naar verantwoorde en gezonde voeding heeft Schulp nu ook een nieuwe lijn functionele sappen, de Eerste Hulp Van Schulp (EHVS) sappen. Hierbij staat het functionele en gezonde aspect centraal. Deze sappen kunnen dan ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het voorkomen van lichamelijke ongemakken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb